Fruktoseintoleransevennlig favorittsjokolade <3

Siden jeg ikke spiser sjokolade som inneholder melk, ok det har skjedd, men jeg forsøker så langt det lar seg gjøre å ikke spise sjokolader som jeg ikke tåler. Men jeg har funnet ut at dersom jeg blander favoritt sjokoladen min med glukose, så tåler jeg den :-D

Jeg er veldig glad i appelsinsjokolade, og denne fant jeg i nabolandet, helt uten melk! Siden jeg allerede hadde spist opp halvparten, spedde jeg den ut med vanlig kokeskolade, den uten melk.

Jeg bruker Cocosa i sjokoladen min,det finnes vell ingen forskning som sier noe konkret om fettet er bra for oss, men jeg har vist valgt å hive meg på bølgen som tror dette er supert!

Glukose fåes kjøpt flytende på apotek,men denne er ganske dyr  (ca 200,- for en liten pakke). Jeg har funnet glukose/druesukker på Spar og på innvandrerbutikker, disse er i pulverform og kan brukes som sukker. Jeg har ikke prøv å bruke disse i sjokoladeblandinger enda, men holder dere oppdatert.

Smelt sjokoladen i vannbad, jeg pleier å helle varmt vann i vasken, og legge skålen med sjokolade balanserende oppå. På denne måten unngår du å svi sjokoladen.  Rør underveis. (Pass på at det ikke kommer vann oppi skålen, dette tuller med sjokoladen og gjør den umulig å «jobbe» med)

Når all sjokoladen er smeltet, bland inn 2ts glukose, og 1ss Cocosa.

Fordel det utover former:

Settes i kjøleskapet slik at den stivner, og NYT!

Dette innlegget ble publisert i Tips, Uten fruktose, Uten melk&egg og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Fruktoseintoleransevennlig favorittsjokolade <3

  1. Theisa sier:

    Hei, fant endeli bloggen din =) Syns jo denn va kjæmpekoseli!Bildan e kjæmpesøt og tekstn e en fin blanding av søt og lærerik.Keep up the good work =) Btw, har kjøpt en litn gave tell dæ sia du e så flenk og omtenksom, så æ træng adræssa di…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>