I <3 Kanelsnurrer!

Her om dagen fant jeg ut at jeg måtte forsøke meg på kanelsnurrer, de er jo så søte og klisjete, det er jo perfekt! Så jeg googlet etter verdens beste kanelsnurrer, jeg fant de på lineogbjarte`s blogg og trikset meg litt rundet den.

Jeg brukte soyamelk med vaniljesmak, smør uten melk og druesukker som hovedbasis for søtningen. Også la jeg til litt Fiberfin for å få de litt sunne.

Bland det tørre:

 • 500g hvetemel
 • 100g Fiberfin
 • 75g druesukker
 • 25g vanlig sukker
 • 1pk gjær
 • 1ts salt
 • 2ts kardemomme

Smelt 75g smør uten melk, og tilsett 3,5dl melk (av eks. soya med vaniljesmak selv om den inneholder noe sukker blir det utjevnet med alt druesukkeret i sluttproduktet.) Når denne blandingen har fått en temperatur på ca 40° kan du blande alle ingrediensene. (du tester temperaturen med å regelmessig teste vesken mot håndleddet, hvis det kjennes varmt, må du la den avkjøles litt, slik at man ikke ødelegger gjæren)

Jeg bruker en kjøkkenmaskin, og lar den elte deigen i ca 10minutter. Dekk så til med plast, og la den heve i ca 30minutter.

Del så deigen inn i 2 biter (jeg prøvde først med en liten, men det var ikke noe vits i, bortsett fra det første brettet en ble «smaksprøver». NAM!)

Kjevle deigen så tynn som du klarer (på denne måten blir det plass til mer fyll).  Smør ut smøret (Note to myself: ha mere smør på enn man tror!) og dryss kanel over. Jeg brukte også halvt om halvt med sukker og druesukker. Jeg drysset på til det så nok ut.

Dette er første brett, og det ble litt for lite «klisj» for min del,men så liker jeg at kaker skal være supersøte!

Siste brettet (det ble 3 brett tilsammen)

Stektes i midten  på 200° i ca 10-12minutter.

Det ble en deilig jobbdag med dette boksen som «matpakke» :-D

 


 

 

Dette innlegget ble publisert i Oppskrift, Uten fruktose, Uten melk&egg og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til I <3 Kanelsnurrer!

 1. Bært sier:

  Hei vennen.
  disse ser knallgode ut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>