Tirsdagstapas :-D

Middag er ikke det enkleste å få godt, sunt og lettvint. Men her er et enkelt lite tips :-)

Vi hadde en halv pose fryste scampi og noen kyllingfileter, og tok dem opp noen timer i forveien. Når scampiene var nesten helt tinte, skrellet jeg de og lot de tørke av seg på et papir.

Så la de i en marinade bestående av hele hvitløksfedd (Vi brukte 1 hel stor hvitløk til en halv pose scampi, hvitløksmaken blir ikke så intens, og hvitløksfeddene blir veldig gode å spise som en del av tapasen). Skjærte så opp chilien i ringer (vi brukte en hel stor chili, og smaken avtar ganske mye, så tilslutt ble det ikke så sterkt), en god dæsj olivenolje og noen «skviser» med sitron. (Pappa syntes det å dyppet brødet i «søvvelet» er det beste med hele scampien, så lag masse «klisj» om du liker det.)

Krydre så med nykværnet salt og pepper.

La denne stå å marinere seg, mens du eks. Skjærer opp kylling i biter, legger de i en pose med pepper og resten av sitronsaften (Vi brukte tilsammen nesten en hel sitron). La dette trekke til du setter inn scampien i ovnen. Våre scampi er ferdigstekte,så de trengte bare en kjapp tur i ovnen. ca 20min 200°c.

Stek så kyllingen i melkefritt smør. (Dette gjør alltid Lasse, siden jeg har en tendens til å oversteke den, og den blir smaksløs, ikke gjør det:-) )

Server med eks. frøloff. (Det brude jeg lage snart :-P )

Lyst brød tåles som regel bedre enn mørkt, bare vær obs på melk og sukkerinnhold på disse.

 

Dette innlegget ble publisert i Oppskrift, Uten fruktose, Uten melk&egg og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Tirsdagstapas :-D

  1. marit rønning sier:

    Hærre min hatt kor godt og delikat alt ser ut….E må å sjå om e finn nåkka mat i kjøleskapet eller fryseren….e bei så inspirert….og sulten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>