Frokost på sofaen <3

Igår gikk vi innom alle butikkene etter fine friske jordbær, men det eneste vi fant var moreller. Jeg er jo glade i de, men etter en makk-morelle, eller endel flere på jobb her om dagen, fristet de ikke lengre. Løsningen ble da et etterlengtet vaflekakejern :D

Siden da, har vi laget vafler :)

Mums! Tilslutt knekket vi koden og laget oss vafler vi ble sprekkmette av, uten å bli dårlige:D

Vi fant grunnoppskrift på mineoppskrifter.no og justerte litt på den.

Du trenger:

 • 5dl havremelk, eller annen melk som tåles
 • 3ss druesukker, evnt. halvt om halvt med rørsukker
 • 3ts eggreplacer
 • 1/2ts salt
 • 1/2ts bakepulver
 • 100g margarin uten melk
 • Mel til røren blir tykk nok

Begynn med  å blande eggreplacern med veske, slik som på anvisningen på pakken. Denne fåes kjøpt i de fleste dagligvareforretninger, de står i spesialhyllen. Deretter bland det andre, og spe i med mel til ønsket tykkelse. Det blir nok til 10plater.

 

Denne kremen funker helt fint! Den inneholder ikke melkeprodukter, og har en litt nøttete(?!) smak, men er god sammens med andre ting. Litt sukker er det, men lager du vaflene med druesukker, går det nok fint.

Syltetøyet er uten tilsatt sukker, og er tilsatt fruktjuice som søtning, derfor tåles det bedre for sånner som meg. Supergodt er det også =)

EDIT: Syltetøyet fungerer bedre enn de fleste syltetøy, men det er ikke helt symptomfritt. Så vær litt obs på det. Den andre jeg hadde testet, den med granateple derimot, det tåler jeg fint.  Mulig det er fruktpektin som gir utslaget på denne, syntes å huske det ikke var iden forje?

 Litt søndagshjerter <3

Dette innlegget ble publisert i Bilder, Oppskrift, Uten fruktose, Uten melk&egg og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Frokost på sofaen <3

 1. mamma sier:

  åhh,e gleda me t du kjæm heim og laga vaffelkake t oss….de så veldig veldig goe ut.

 2. ~Ailin~ sier:

  Du altså! så fiiin frokost!
  Du er blitt (kanskje alltid vært?) så flink til å lage så masse godt etter at du begynnte å kartlegge vond/ikke så vond-for kroppen-mat..
  Jeg skal begynne å prøve oppskriftene dine, det skader vell ikke å kutte på sukkeret å sånnt for min del heller, selv om jeg tåler det.. :)

  • Kristine sier:

   Awh, Tusen takk
   Sukker ja, best å holde seg litt unna, så slipper du kanskje å bli sånn som meg
   Har nettopp baka den kaka, så den kan du få smake

 3. Tilbaketråkk: Lørdagsfrokost! | Hverdagsgull

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>