Min kladdiga kladdkaka

Det er strax helg, men bare innrøm det, det er nå man trenger kake! Jeg vil faktisk strekke meg så langt til å si at den er ganske okå-sunn også :D (okå,kanskje ikke suuupersunn, men sikkert ikke den verste kaken heller.) Dette er min favorittkake! Den smaker nemlig som vanlig kake! :D Begynn med å sette på ovnen på 180ºC. Du trenger:

  • 2dl Grahamsmel
  • 3dl sukker (1,5dl druesukker + 1,5dl rørsukker/bordsukker)
  • 1,5dl kakao
  • 1ts vaniljepulver
  • 200g melkefritt smør
  • 2dl havremelk (god ynskyldning til å lage selv)

Jeg valgte å brukte raw kakao, fordi den inneholder mer næringstoffer, og gjør gjør sjokolade sunn :D  Jeg brukte også grahamsmel, da dette inneholder det meste av melet, du kan også bruke fullkornsmel som inneholder hele kornet og dermed gir en sunnere og bedre sammensetning til kaken. Valgte også raw vaniljepulver, det er hele vaniljestenger most, på denne måten brukes hele vaniljestangen og sunnere blir det :D Sikkert litt bortkastet siden jeg velger å steke kaken ved så høye tempraturer, men jeg innbiller meg at næringsinnholdet og renheten i alle de produktene gjør meg vell :) Du kan selvfølgelig bruke vanlige produkter!

Begynn med å blande alt det tørre, tilsett deretter det våte. Jeg benytette meg av en tresleiv, og rørte såvidt rundt, så var alt blandet. Smør formen med melkefritt smør, hell over røren og sett i ovnen i 15-20 min. Denne kaken skal være «kladdigt» så den vil være bløt.

Serveres med bringebær, vær obs på at noen fryste bær er tilsatt sukker (ganske mye også!) selv om de fremstår som bare fryste bær. Har kastet embalasjen, så jeg tørr ikke si med sikkerhet hvilken type jeg benyttet, men kaken inneholder endel druesukker, slik at det vil nok gå fint med litt bær til kaken.

Dryss på litt sukrinmelis og NYT! (Sukrin skal også tåles godt for oss Fruktosefolk, men det er litt dyrt, og det gir en litt «kald» smak, så jeg foretrekker å bruke det når jeg «må». )

Dette innlegget ble publisert i Oppskrift, Uten fruktose, Uten melk&egg og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Min kladdiga kladdkaka

  1. Theisa sier:

    Åh, denn der kunn æ ha tænkt mæ å smaka =) Nam <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>