Alfalfa -Spiring

Det e igrunn veldig enkelt å stå for noen deler av matproduksjonen selv. Sånn som å anskaffe seg en spirekasse, og brette opp armene. Noen butikker har faktisk ferdige spiret spirer, men det er ingen grunn til å kjøpe disse. De lages like enkelt selv. Det tar noen dager, men det er ikke så mye jobb. Dvs. hvis du lager alt for store mengder, kan du faktisk kom litt seint til jobben :P Men det er vell egentlig bare jeg som er såpass treig på planlegginga :P

Du trenger:

  • Stort glass
  • Alfalfafrø
  • En filtbit
  • Et gummistrikk eller hårstrikk
  • Friskt vann

Jeg valgte å gi nytt liv til en glasskrukke som tidligere var fylt med stearinlys. Frøene mine ble kjøpt på matbutikk i nabolandet. Har ikke sett etter i Norske butikker, men dersom du ikke finner de der, finnes de på helsekost eller innvandrerbutikker. En filtbit, kan være en oppklipt genser, et kaffefilter i tøy, eller finmasket myggnetting. 

På pakken står det: Bruk 1dl frø. Ikke gjør det! Det er nemlig da man blir litt forsinket på morgenen..

Spist noe, og gitt bort ett glass, og dette er restene etter 1dl…

Duggfriske Alfalfaspirer :D

Det første man gjør er å se etter dårlige frø, disse plukkes ut og kastes. Legg så frøene i vann, la de ligge der i ca 6timer.

Skyll så frøene godt. Sett de mørkt, jeg pleier å dekke over med et kjøkkenhåndklede.  Deretter må frøene skylles 2-3ganger daglig. Jeg syntes det er enklest å skylle morgen middag og kveld, da husker jeg det :)

Det er viktig å skylle ofte nok, slik at spirene ikke råtner. De spires best når det er mørkt, men når det er klart for innhøsting, settes de i dagslys, da endrer fargen fra gul til grønn, og de ser mye bedre ut :D

Når spirene er 4-5dager gamle og ferdigspiret, liker de seg best i en lufttett beholder i kjøleskap, og der trives de i 4-5dager.

Siden jeg klarte å spire alt for store mengder, måtte jeg dele de opp, og så skylle de. De måtte også flyttes over i flere og flere glass. Slik at en liten/normal porsjon vil ta kort til å lage. Kanskje 2minutter pr. skylling.

Jeg kommer til å lage masse grønne salater, og dandere brødskiva med Alfalfa i en 4-5 dager nå :D

Dette innlegget ble publisert i Tips, Uten fruktose og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Alfalfa -Spiring

  1. Iphone 5 sier:

    I desired to thanks for this fantastic examine!! I certainly savoring each and every small little bit of it I’ve you bookmarked to examine out new things you post…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>