BlomkålPopcorn!

Det har vært endel norske blomkåler i butikken i det siste. De er jo så gode rå. Men kanskje litt kjedelige? Så da var denne oppskriften perfekt.

Jeg hadde tilfeldigvis kjøpt næringsgjær, uten egentlig å huske det. Det vil si,  jeg hadde handlet masse på nettet, og når varene omsider kom, skjønte jeg ikke helt hva «Nutritional Yeast Flakes» var. Men nå, når jeg hadde kjøpt meg blomkål, og fant denne på en side, Phew, jeg hadde kjøpt noe nyttig :D

Næringsgjær er ofte brukt som vegetarianerenes svar på parmesan. Det er ikke  gjær som smaker likt bakegjær eller ølgjær. Er en kilde til proteiner og vitaminer (spesielt B-kompleks) og noen er tilsatt vitaminet B12. Og gir en ostesmak uten å inneholde melk, itillegg er den naturlig fri for sukker og gluten.

Det høres nok litt rart ut, men blomkålpopcorn smaker merkelig godt :D

Ganske klissjete, men det er alt som er godt uansett :D

Du trenger:

  • 1 blomkål
  • 4ss næringsgjær (her)
  • 1ss god olje
  • Litt salt, pepper og cayennepepper

Legges til bløt, for å få ut evetuelle grums. Min lå ca 1time. Jeg hakket en opp i små buketter. Slike som meg (fruktosefolk), burde ikke spise stilken, for den kan være litt vrien for magen. Så jeg forsøkte å få med minst mulig stilker (hih, ser det er en stilk på bilde, men det er ikke mange av der :P ).  Etterpå la jeg alt i en plastpose.

Der tilsatte jeg olje, krydder og næringsgjær.

Jeg valgte å bruke Cocosa oljen, jeg har den som er smaks nøytral, og jeg tenkte det var tryggest første gangen jeg skulle lage dette.

Bruk salt, pepper og cayennepepper etter egene smaksløker. Jeg brukte litt av alt, og det ble perfekt!

Hold så posen tett, evnt. knyt, og masser inn blandingen. Så er den raw`e varianten ferdig :)

Det ble kjempegodt, smakte litt cheezy og friskt.

Egentlig skulle jeg tørke de i ovnen i 10timer, på 50° med døren på gløtt..  Men de ble oppspist før jeg kom så langt :D

Dette innlegget ble publisert i Oppskrift, Tips, Uten fruktose. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>