KrøkebærNam!

Jeg husker fra jeg var liten hvor godt jeg syntes krøkebærsaften til bestemødrene mine var. Så i år, hadde jeg tenkt å gjennomføre det samme, bare på en litt annerledes måte.

Ut på tur, aldri sur! Dette ble dagens fangst, men til et pilotprosjekt, får det duge :)

Jeg benyttet meg at potetstamperen (som faktisk er laget av min kjære bestefar, man blir merkelig nostalgiske av å plutselig være på landet), og moste bærene mest mulig. Deretter helte jeg dem over i et tøyfilter. Det jeg brukte hadde meget små porer, slik at det tok laaaang tid å få presset saften igjennom. Etterpå helte jeg massen over i et dørslag, og brukte baksiden på en skje for å få presset ut alt av saften.

Så helte jeg all saften over på isterningsposer :D

Sett på søte lapper, slik at du finner rett, har nemlig tenkt å gjøre det samme med blåbær når jeg får fomlet meg til å plukke :D

Så nå hadde jeg tenkt å ta en eller to isbiter, og blande med druesukker, vips en frisk leskende drikk som heller ikke tar mye plass i fryseren. Ubehandlet slik at alle dens råvarer fortsatt er intakte.

Ifølge andre på nettet brukte de tidligere krekkebær som botemiddel mot sjøbuk, diare og snøblindhet. Det kan også være vanndrivende. Noen sier kreklingen inneholder mer antioksidanter enn blåbær, og at de inneholder masse mineraler og sporstoffer.

Jo sterkere farger, jo sunnere!

Ja-okå, jeg er spent på å gyve løs på denne oppgaven! Jeg vil fortelle hvordan det går :)

Her står det derimot om hvor slem kreklingens blader kan være, så plukk uten bærplukker (før den første frosten) og ikke ta med bladene hjem, så er nok kreklingen snille nok :)

 

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsgull, Tips, Uten fruktose, Uten melk&egg og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>