Morelledessert!

Etter at jeg gikk meg på en urliten morellesmell på jobben for en tid tilbake siden, har jeg unngått moreller elegant. Men siden jeg pleier å spise moreller hele sommeren, kjøpte jeg likevell en pakke idet jeg skulle kjøre til feriehuset. Den ble ikke spist som veimat, og var forsatt urørt da jeg kom frem. Med det forsto jeg at det måtte tiltak til for å få i meg de morellene…

Først ventet jeg noen minutter, men fant ut de kunne leve enda, så jeg utsatte det enda en time, enda en time, så var det plutselig natt, og de ble helt glemt. Så da jeg sto opp, hadde morellene sprukket… Tenk fort!

Det endte med at jeg kokte opp morellene, tilsatte 3ss krekling saft, 6ss druesukker, og vips, en herlig morellekompott / morellesyltetøy :D

Men det var jo ikke såå spennende, veldig godt, men ikke såå spennende, så jeg pønsket ut enda en plan :D

Jeg tester denne havrefløten, som jeg fant i spesialhyllen på Mega. Kostet 15kr pr.stk. Endte opp med å bare bruke den ene, som ble mer enn nok til bare meg :)

Da kremen var ferdigpisket, tilsatte jeg 2ts med druesukker som jeg forsiktig vendte inn med en slikkepott.

Denne fløten piskes på vanlig måte, og den ble veldig lett, ikke typisk fløtekrem, konsistensen minner mer om eggedosis :D Den inneholdt noe sukker, men det tror jeg druesukkeret tok kontroll over :)

NAM! Det er slettes ikke dumt med torsdager!  :D

For de som har morelletre i hagen, spring ut å hamste bær! :D

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsgull, Oppskrift, Uten fruktose, Uten melk&egg og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Morelledessert!

  1. Theisa sier:

    Det så jo bærre heilt nydelig ut =) Kjækt at du hiv ut sånne enkle og fine oppskrefte med handleleste og alt, så kann æ lag teng du kann spis når du kommer på besøk =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>