Frokost slik den burde være!

Dadlene er kommet i butikken! Den der fine esken som mamma alltid kjøper til jul, da nærmer det seg med stormskitt :D Siden jeg iår ikke kan gomle marsipan i ferdigposer og drikke julebrus, må andre tiltak settes i verk!

Men dadler kan brukes til så mye mer enn bare kosemat. Det er nemlig meget næringsrikt, fult av kalium og magnesium. Sistnevnte er nødvendig når kroppen skal nydanne proteiner og fett, og sørger også for at skjelettmusklene og hjertemuskelen fungerer godt. Skal være en ypperlig kilde til kostfiber. (kilde)

Dadlene kommer fra daddelpalmer og disse er 15-25m høye der bladene er 3-5m lange. (kilde)

Yeah oh well, kosemat er vell det jeg like mest! Men det skader jo absolutt ikke, at det faktisk er _sunt_ i itilleg :D  Kjæresten syntes disse var kjempegode! Men da han fikk vite hva de inneholdte, grinte han på nesen, Ah- mannfolk :D

Jeg prøvde denne oppskriften. Den var superenkelt å lage, og man brukte kun 5 ingredienser! Og det tok maks 5minutter å lage!

Egentlig burde ikke dadler vært nevnt, fordi det smaker så ufattelig mye mer klissj og godt enn en daddel høres ut :P

 • 5dl valnøtter
 • 6dl dadler
 • 2,5dl rått kakaopulver
 • 1/2ts ren vanilje
 • litt havsalt

Jeg malte valnøttene til mel i smoothiemakeren min, derfor ses det noen valnøttbiter i den, men det var bare godt! Dadlene snittes slik at steinen fjernes, og sjekk at kvaliteten på dadlene er fin. Du kan nok erstatte både rått kakaopulver og ren vanilje med mere kjøkkenskapvennlige produkter, men disse raw`e variantene vil gi noe mer næring enn vanlige. Litt havsalt satte virkelig smaken på brownien! Plutselig traff man på en liten salt en,NAM!

Snitt dadlene, slik at du får fjernet steinen. Alt blandes deretter i smoothiemakeren og kjøres til en jevn masse. Denne skal kunne formes med fingrene. Jeg la denne deigen i en pose, skjer opp en passelig bit, og nyt :D

Oppbevares i kjøleskap.

Helt uten melk, egg, sukker! Rett og slett en superkake!

Dette innlegget ble publisert i Oppskrift, Tips, Uten melk&egg og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Frokost slik den burde være!

 1. mamma sier:

  Hei igjen.E gir me helt over…..,kor kreativ du e.Dette bi skikkelige godsaker t jul,ja,ikke lenge igjen…tiden flyr….Ja,helt klart,menn e rare,du må ikke sei t dæm ka maten innehold… :-) )) Spent på og gleda me t d neste du ska lag <3 <3

  • Kristine sier:

   Hihi så koselig å hør :-) æ må prøv å imponer like mye neste gang også da :-) ja dem må av og til lures til sitt egent beste :-P

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>