Hvorfor ikke hjemmelaget knekkebrød?

Knekkebrød er jo alltid så kjekt! De holder seg jo tilnærmet evig, og de smaker godt. Flott er det! Så jeg hev meg rundt. Og jeg skjønte fort at det var en grunn til at jeg alltid fikk mamma til å bake disse til meg. Man må nemlig følge med første gangen. Jeg er igrunn fæl til å sette på alarmen på telefonen og gjør alt annet imellom slik at jeg glemmer av tiden. (Jeg har jo tross alt fått en ny ovn, som funker! :-D )  Ja, ikke gjør det denne gangen! Men ellers var det kjempeenkelt, og gode det er de :-D

Man trenger heller ikke å ha kastet seg på lavkarbobølgen for å bli hekta på disse :)

Du trenger:

  • 2dl lettkokte havregryn
  • 4dl grov rug
  • 2dl solsikkefrø
  • 1dl linfrø
  • 1dl sesamfrø
  • 1dl gresskarkjærner
  • 1ts salt
  • 2ts druesukker
  • 7dl vann

Begynn med å bland alt det tørre, hell så oppi vannet. Dette vil bli en grøt. La dette få tykne litt (ca 1/2 time). Mange sverger til glutenfri havregryn, men smaksmessig tror jeg det har lite for seg.

Når den har tyknet litt, fordeler du den over 3 stekebrett kledd i bakepapir.

Vær da obs på at noen bakepapir ikke er «glatte» og knekkebrøene vil sitte limt fast på disse. (Jeg pleier å kaste papirbeholderen, men det kan være så enklelt som bakepapir og matpapir?) Men hvis hverdagsmaten ellers ikke sitter fast, vil heller ikke disse gjøre dette. Smør de utover litt tynnere enn en halv cm.

For å dele den opp i knekkebrødbiter, hadde jeg den i ovnen noen minutter, til jeg så den hadde blitt fastere i formen, og brukte en pizzaskjærer for å rute opp.

Ha ovnen på 170° varmluft om du har, i ca40minutter.

Ha så åpen dør i 10minutter, lukk deretter døren og vent 10minutter til.

Disse minuttene er ca tider, man er nødt til å følge med å finne presise tider for enhver ovn.

Avkjøl på rist.

Jeg valgte å stekte ett og ett brett.

Siden lyst tåles bedre enn grovt, kan man ikke spise veldig masse av disse. Jeg spiser et par biter som jeg unner meg masse pålegg, eks. pepperoni :-D

Husk å drikke masse vann og tygge godt :P

Dette innlegget ble publisert i Oppskrift, Uten melk&egg og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>