Bringebærgele!

Jeg fikk så lyst på gele! Bare ikke den som smaker kunstig og som gjør meg dårlig, men en som smaker friskt og gjør meg glad :D

Du trenger:

 • 300g bringebær
 • 3dl vann
 • Ca 110g druesukker
 • Ca 40g vanlig bordsukker
 • 5plater gelatin

Jeg brukte frosne bringebær som ikke var søtet fra før. Her kan du selvfølgelig bruke annen type bær du har i fryseren. Jeg har tidligere laget med solbær og sukrin som søtning, noe som ble kjempegodt det også! Nok til to skåler.

Sett bringebær og vann på kok i ca 20-30 minutter. Klargjør gelatinen slik som vist på pakken. Når koketiden er over bruk du en sil for å sile av og klem ut resten.Visp inn geleatinen. Bland inn sukkeret, de mengdene jeg brukte ga en god og søt gele, men det kommer ant på dine smaksløker og surheten på bærene som blir brukt. Så smak til.

Settes så kaldt, og nytes :D

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsgull, Oppskrift, Uten fruktose, Uten melk&egg. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Bringebærgele!

 1. Marie sier:

  Hei! Jeg lider av noe av det samme som deg, og reagerte litt på at dette er fruktosevennlig? Jeg mener da det er fruktose i bringebær? :p

  • Kristine sier:

   Heihei! Det stemmer at det er noe fruktose i bringebær, men det er ganske lite pr. 100g. Det er også derfor jeg har benyttet meg av druesukker som søtning, dette for å «lure» magen til å godta fruktosen :) Fruktose er halvparten av vanlig sukker, og hvis det er overvekt av glukosen (druesukkeret) vil det virke ok for magen :) Det virker helt fint for meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>