Rabarbrapai

Paibunn:

 • 150g myk margrin
 • 4dl hvetemel
 • 3ts kaldt vann
Bland margarin, hvetemel og vann. Jeg valgte å bruke den blå margarinen som er melkefri fra Soft Flora. Legg deigen i plast og legg den kjøleskapet. Taes ut noen timer før steking. Paibunnen klemmes så ut i en paiform eller lignende. Skjær så opp tynne skiver av marsipanen (ca 3-4mm), slik at den dekker hele bunnen.
Marsipan uten egg finnes i butikkhyllen og denne kan fint benyttes for de som tåler sukkeret. Fruktosevennlig, lavt sukkerinnhold ooog eggefri derimot, har jeg ikke funnet i butikkhyllen, og lager derfor en egen en (oppskriften kommer lengre ned på siden). 
Paifyllet :
  • 500g rabarbara i passe biter
  • 250g druesukker
  • 250g sukker
  • potetmel

  Jeg lot rabarbraen renne av seg i ett dørslag en stund. Bland sammen potetmel og sukker, tilsett rabarbra og bland. Og ha over i paiformen.

Stekes på 200-225 ºC og i ca 25minutter midt i ovnen.

Server med vaniljeis og/eller krem tilsatt litt vaniljesukker. Jeg spiste litt av vaniljeisen fra Tofuline. NAM! :D  Selv om den inneholder noe sukker, vil druesukkeret i paien dekke opp for litt iskrem :D

Hvis du ikke skulle klare å spise opp alt med engang, kan du fryse resten og varme opp ved en senere anledning.

Her er oppskriften på marsipan uten egg, melk og som er fruktoseintoleransevennlig. Det blir 200g marsipan. Som er en passelig mengde til paien.

Marsipan:

 • 85g mandelmel
 • 60g druesukker
 • 3ts agavesirup
 • 50g vann

Bland det tørre og tilsett det våte. Denne massen blir litt tørr. Men bland og pakk inn i plast og legg i kjøleskap. Jeg brukte den grønne posen med mandelmel fra Funksjonellmat. Det er noe forskjell på forskjellige mandelmel, og du kan selvsagt bruke annet mandelmel eller egene mandler, kverne disse og slik lage ditt egent mandelmel. Juster da vann og agavemengden etter behov. Jeg brukte Organic Raw Blue Agave som jeg fant på helsekosten.

 

Dette innlegget ble publisert i Oppskrift, Tips, Uten fruktose, Uten melk&egg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>