Grønnkålchips!

Endelig fant jeg grønnkål i butikk! Så nå er det endelig min tur å lage grønnkålchips. Det ser skikkelig godt ut, eller egentlig ikke, men jeg hadde troen på at det var det! :) Litt veldig inspirert av Silje :)

Til ca150g grønnkål, brukte jeg:

  • 100g valnøtter
  • 1/2dl vann + litt?
  • 3ss næringsgjær
  • 1/2 ts salt
  • litt nykværnet pepper
  • litt kayennepepper
  • ca 1ts sitronsaft

Jeg brukte valnøtter som ble bløtlagt i ca 30minutter, deretter skylte jeg de og kjørte nøtter og vann til jevn masse med stavmikseren (den slet litt, så jeg brukte «skaftet» til morteren for å gjøre starten enkel for den, så klarte den seg fint resten av jobben). Jeg måtte tilsette litt til vann, men bare litt, for å få stavmikseren til å kjøre rundt. Tilsatte resten av ingrediensene og skrapte blandingen over i en pose. Deretter masserte jeg slik at all kålen fikk nøtteblanding over seg.

Tørket de i ovnen med døren på gløtt, 50ºC og i ca 8timer. To brett med rist og bakepapir. Det ble også godt med litt salt drysset oppå.

Dette innlegget ble publisert i Oppskrift, Tips, Uten melk&egg og merket med . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Grønnkålchips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>