Haust!

Jeg ser tidligere bloggposter har stokket seg, slik at gamle innlegg kommer foran nye, litt lengre ned. Det er jo litt ergerlig når jeg ikke finner ut hvordan jeg fikser det, noen som vet?

Men nå har jeg funnet norske epler som smaker søtt!  Og norske epler smaker jo så vanvittig godt! Selv om man bare får tak i de en stund på høsten, er det ingen grunn til å ikke spe på med tørkede eksemplarer hele året :D Helt uten tilsatt sukker, helt okå mengde fruktose om man bare tar bittelitt i gangen og kan eventuelt tørkes med druesukker for å få en søtere og mer fruktoseintoleransevennlig variant. 

Eplet ble skjært opp i tynne skiver, så tynne som mulig, men det ble litt under 1cm her, la de over ett bakepapir på rist, drysset over endel kanel og inn i ovnen på varmluft 50°c og med en klut i døra slik at damp slippes ut. Slik sto det å surret i ca 10timer, til det er helt tørt.

Superenkelt! Smaker godt! Og ikke minst, litt hjemmekos med matauk! :D

Kanskje mest praktisk å kutte eplet opp i små biter først, litt tungvint å gjøre det etterpå iallefall. Trodde jeg skulle bruker de som ringer, meeen jeg fant ingenting å bruke de til?

Den kan også drikkes, jeg lot den trekke i 10minutter, og vips, en te, helt hjemmelaget, helt uten tull, kanskje tilogmed noen små mengder vitaminer og mineraler?

Det er så vanvittig deilig luft ute, så fine farger, så mye koselig musikk på ørene, og en så søt liten bebis som somregel sover så søtt når vi er på tur :D

Tehe, føler jeg har høstet eplene selv fra egen hage, litt rart å ikke ha tid til/mulighet til å matauke, lilleL er for liten til å sitte i bæreselen sin over tid, så jeg utsetter alt av matauk til neste år, men jeg har jo fått så masse fint selvom :D Mamma har plukket rips, solbær, stikkelsesbær og bringebær til meg. Snille snille! Gleder meg allerede til nesteår og jeg har lagt så mye planer, nesten så jeg skal planlegge ferien etter blåbæra, krøkkebær og sopp :D

Dette innlegget ble publisert i Tips og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>