Fruktoseintoleranse

Jeg fikk beskjed av legen min at det var fruktosmalabsorpsjon jeg hadde. Da jeg forsøkte å spørre meg til råds, kom jeg egentlig ingen vei. Kosten min bestod for det meste av frukt,grønt og søtsaker, så dette ble en stor omstilling.

Jeg fikk beskjed om å lese på nett, holde meg til seriøse nettsider. Så jeg bestemte meg for å lage en blogg, slik at kanskje denne informasjoen jeg tilslutt sitter inne med, kan deles med andre i samme situasjon.

Jeg er på ingen måte ferdiglært innenfor dette feltet, men jeg prøver å få oversikt over problemstillingen og få has på den.

Det mangler god forskning på dette området, med en  fruktoseredusert diett har sett ut til å lindre symptomene på 60-100%, og effekten syntes å være langvarig.

Jeg ble mye bedre i løpet av få dager, utfordringen da var å få i seg nok vitaminer og andre næringstoffer. Tidligere har jeg måtte supplere med kalsiumtabeletter, men disse innholder mye fruktose, så jeg måtte kutte de ut. Nå prøver jeg å spise spinat, brokkoli og andre grønne grønnsaker ,for å få i meg daglige inntaket av kalsium. http://www.bama.no/eway/default.aspx?pid=241&trg=MainLeft_6127&Main_4489=6274:0:10,4086&MainLeft_6127=6181:1641294::0:6194:23:::0:0

Jeg syntes det er viktig å få i seg nok frukt og grønt (Vi har jo tross alt fått innlært i gjennom flere år at det er strengt nødvendig) så jeg kommer til jevnlig forsøke å utvide mine grenser.

 

2 kommentarer til Fruktoseintoleranse

 1. wenche johansen sier:

  hei kristine, fikk tips om denne siden av mora di i dag.
  jeg har også fått dette-

  • Kristine sier:

   Det var jo ikke noe morro å høre, men det var fint du tok turen innom, kanskje vi finner en løsning sammen :)
   Jeg skal legge ut ting som har vist seg å være nyttig for meg, og forhåpentligvis kan det være nyttig for deg også.
   Har du fått infoskrivet fra legen? (inneholder generelle tips og «kjøreregler»)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>